Bölcs gondolatok

Vissza a főoldalra .

Oldal megjelenítése: 1/11. Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Cím: -
Cím: Bemutatkozik az ELTE Ásványtár

Beküldve: May 16, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
Egy életút sem elég ahhoz életünkben, hogy megtapasztaljunk mindent. Küzdesz, szeretsz, tapasztalsz életed folyamán, majd eljutsz az öntudatodig. Megismered önmagad, megismered az általad vélt fontos dolgokat. Miért fontos az önmagad felfedezése? Azért, mert csak így tudsz tovább lépni úgy az életben, hogy megtaláld az általad kijelölt utat. Az út, amit a hited ereje táplál. Önmagad fejlesztő, segítő öntudata, amikor rájössz, hogy nem számít semmi, csak te saját magad. Eljutottál arra az útra amit szerettél volna megtapasztalni? Minden út amit végig jársz az életedben, külön-külön élményeket és tapasztalatokat tartogat neked. Nincs egyforma út, és nincs egyforma élmény. A világ színes és változatos mind élővilágban, mind környezetösszefüggésében. Ebből választod ki magadnak azokat a fontos dolgokat amitől fejlődni tudsz. Fejlődésedhez nagyon fontos a tapasztalat. Ahogy idősödsz, úgy tapasztalod meg az életed fontos részeit. Sokszor negatív tapasztalatokat gyűjtesz magadba, de ezeket a tapasztalatokat át tudod alakítani pozitív eseményekké, ha gondolati síkon pozitív élményeket gyűjtesz magadba. Természetesen, a környezeted pozitív kisugárzása is kell hozzá.

Beküldve: May 11, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
Változások, kihívások, eldöntendő feladatok várnak rád nap-mint-nap. A hittel telve alakítod az utad. Hinned kell magadban, hogy képes vagy teljesíteni a kitűzött célokat.
Mindig akkor jutsz tovább, hogyha csak magadban hiszel! Ha ezt megteszed, a siker jönni fog az életedben. A változás nem visel meg, hanem előbbre fog vinni az utadon.
Hányszor hallottad már?-, hogy ezt, meg azt nem teheted meg, mert nem hitt benned a környezeted, a hozzád közel állók. Fejlesztheted magad napról napra. Újabb kihívásokat állíthatsz fel magadnak, a lehetőségeid határtalanok. Kihívás lehet a sport, a tudomány, a felfedezés, találmányok. A lényeg, hogy soha nem hagyd el magad, és ne add fel, az életed része az, hogy képezd magad. Sokszor szembesülsz azzal, hogy elfáradtál, kiégtél abban a tevékenységben amit sokáig folytattál. Ez egy természetes folyamat, mert a tested elfárad ugyan abban a ritmusban, amit sokszor csinálsz. Ezért fontos, hogy képezd magad, és színesebbé válnak a napjaid, ezzel a tudattal sokkal több lehetőséged lesz az életedben
Minél nagyobb a tudásod, attól kezdve nem vagy egy elveszett ember. Azt tudnod kell magadról, ahogyan határtalan az Univerzum, olyan határtalan tudásra is képes vagy.
Képezhető benned a tudás?:- egy példával mutatom meg neked, hogy milyen állapotokat tudsz elérni, milyen módszereket fedezhetsz fel magadban:
- Vegyél egy darab habgumit... majd galvanizáld!
Az eredmény egy új anyag: a habfém!
Az előkészített habgumit egy keretre erősítsd, majd a galvanizáló fürdőbe süllyesztik, ahol az a fémek galvanizálásához hasonló folyamaton megy keresztül. A habgumi megszilárdul, és a színe is- a fémekhez hasonlóan változik. A fémesített gumiból ezután kiégetik a gumit, és megmarad a fém. A Retimet ( reticulated metál= hálószerkezetű fém). Az anyag könnyű, erős és viszonylag szilárd, magnézium, alumínium, és titánium kivételével minden közönséges fémből előállítható. A nyitott szerkezet sűríthető, ami nagyfokú porozítást eredményez. A retimet tűzbíztos, és kiválóan alkalmas hangszigetelésre magas hőmérsékleten is.
Ami körülvesz az mind nagyfokú tudással jött létre, ezért nemcsak magad, hanem környezeted része is vagy a tudásoddal.

Beküldve: April 26, 2023
 
Cím: -
Cím: Bölcs gondolat
Elégedett életed szintjei

Ha nem találod a helyed a mindennapi életedben, akkor keress egy olyan pontot, ahol elvesztél a terveidben. Ott hibáztál, és rosszul gondoltál valamit, amit nem vettél észre.
- Helyrehozható ez a hiba?
- Át tudod úgy alakítani az életed, hogy ezt a célt újra alkosd?
Ha megtaláltad magadban ezt a pontot, attól kezdve gondold újra az életcélod. A jövődet így formálhatod, alakíthatod.
Az fontos része az életednek, hogy örömmel csináld azt, amit csinálsz. A lelkesedés kell az újrakezdéshez. Különben gyötrődsz önmagad árnyékában. Elhalványodik körülötted az erőd, csak a lelkesedésed adja az energiákat ahhoz, hogy újabb kihívásoknak tegyél eleget. A logikai képességed elengedhetetlen. Ahhoz pedig újra, és újra képezned kell magad, mert változik körülötted a világ. Így a változás az ember életében, lehet jó, és lehet rossz. Az fontos, hogy kiegészítsd a változáshoz a tudásod. Ehhez nagyon sok lelkesedés, és tanulás kell. Mert minél színesebb a tudásod, annál több lehetőséged lesz az életedben. Mindig az elégedettséged szintje határozza meg, az életed alakulását.

Beküldve: April 17, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
j86
Beküldve: March 10, 2023
 
Cím: -
Cím: Bölcs gondolatok
Fejleszthető életed

Életed különböző szakaszainak fejlesztése nem áll másból, csak felfedező világodból.
Akkor vagy a legsikeresebb az életedben, ha különböző célokat tűztél ki magad elé. Minden amiben vagy, minden amiben létezel, egy állandó körforgás eredménye. Körül lengi ezt a körforgást , a tudomány, a felfedezés, az életednek a pszichikai ereje. Az önértékelés, önmagunk megismerése, a jóindulat másokkal szemben.
Átgondolt világodnak a felfedezés, a tudományok elsajátítása fontos része. Egész életedben felfedező lehetsz, az mindig a javadra válik, ha soha nem hagyod abba a tudás elsajátítását, mert ezzel éred el a sikered útját.
A lelki fejlődés
ismérvei:
a helyes életmód,
a helyes viselkedés,
erkölcsös
magatartás.
Figyeld meg azt
a számtalan módot,
ahogyan a szorongás,
az elégedetlenség
és a feszültség
egy-egy felesleges ítélet formájában
felmerül benned.
Változtass helyes irányba!
A változás minden esetben a pozitív irányokat mutassa nálad, mert ezzel éred el az életed értelmét. Nézzünk mélyen önmagunkban és tegyük a helyére az értékrendeket. Ez úgy fog menni, ha önvizsgálatot végzünk. Vagyis önkritikát alkalmazunk, és ezzel helyre tesszük azokat a pozitív tulajdonságokat amivel rendelkezünk. Ha erre képesek leszünk és helyre tesszük magunkban ezeket a gondolatokat, akkor attól kezdve kezdjük megismerni önmagunkat és a benned rejlő felfedező erőt.

Beküldve: February 26, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
Angyali útmutatás a mindennapokra

Angyalod örömmel tudatja veled, a karmádat megoldottad, a karmikus leckét megtanultad, a múltból hozott adósságot törlesztetted. Sikeresen túlléptél életed legnagyobb és legnehezebb kihívásán, a szükséges tapasztalatokat is begyűjtötted. Minden feladattal természetesen még nem végeztél, és számtalan új ismeretet, tapasztalatot kell még begyűjtened, a megoldott karmikus leckéket természetesen többé nem fogod átélni. Fedezd fel azt a képességedet magadban, ami nagyon ritka, és kevés embernek van. Minden ember más és más a Földön, de mindenkinek van egy nagyon jó oldala, amit kevés ember lát benned. Ha ezt a képességedet felszínre hozod, és láthatóvá teszed mások számára, akkor egy olyan új utat találsz magad számára, ami megváltoztathatja a sorsod, és sok új lehetőség vár rád a jövőben.

A filozófikus gondolatok mindig fejlesztik személyiséged, lehetőséget kapsz rá, hogy megvalósíthasd mindazt, amit igazán szerettél volna elérni amúgy az életedben. Hátra ugyan továbbra sem dőlhetsz, de a korábbihoz képest nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb időszak elé nézel.
Angyalod mindig melletted van, és hisz benned! Az angyali útmutatásnak legfelsőbb szintje a tudomány, a felfedezés, találmányok, és a szeretet. Választhatod bármelyik utat, a lényeg, hogy a jó utat választottad!
Beküldve: February 1, 2023
 
Cím: -
Cím: Egészséged megőrzése
Egészséged megőrzése

Energiaszinted, teljesítményed, lendületed mindig összefügg az egészségeddel, tested aurájával. Az auraszintedet nagyban befolyásolja a táplálkozásod, a lelki egyensúlyod, a higgadt nyugodt életed.
Mit teszel, mit mondasz, mi az amin idegeskedsz, és mi az amit nem tudsz elengedni. A szervezeted egyensúlyát, a harmonikus életed határozza meg.
Mindig találj ki magadnak olyan életcélt, ami frissen tart. Például férfiként adj vért, legalább évente egyszer. A nőknek a vérszintjét a havi ciklusa frissen tartja, amíg a férfiaknak a vére nem cserélődik, és ezáltal több betegség kialakulhat. A mozgásod bármilyen is ami jól esik, tedd rendszeressé, és ne hagyd el magad. Védekezz előre a vírusok ellen, alakítsd úgy az életed, hogy tartsd szinten az immunrendszered, és ne hagyd magad legyengülni. Ezekkel az odafigyelésekkel éred el a sikered útját.
A lelki megújulásnak sok összetevője van, lelked ereje ezektől az összetevőktől erősödik:
Amikor feladsz mindent egy olyan élettért hozol létre, amit előre nem ismersz és nem tudsz hogy valójában milyen lesz.
Ez az én döntésem, és én már döntöttem, vagyis, újrakezded az életed fontos szakaszát.
Ne hagyd, hogy a félelem legyen úrrá rajtad.
A lelked ereje adja a lehetőségeket az életedben, ha nem élsz vele elképzelhető, hogy több esélyed már nem lesz, és nem adódik számodra újabb lehetőség majd többször, ha most nem éltél vele, akkor soha nem tudnám meg azt, hogy milyen lehetett volna, más utat kell választanod. Másik út, más lehetőségekkel van kikövezve.
Beküldve: January 10, 2023
 
Cím: -
Cím: Új év, új kezdetek a siker
Új év, új kezdetek a sikered útján

Mindannyian meghatározott életfeladattal jöttünk a világra. Ennek a feladatnak a megtalálása a cél az életedben, hogy rátalálj önmagadra, az életed fontos életcéljaira. Döntéseid alakítják a feladataid számát, a szorgalmad eldönti sorsod alakulását.
Milyen irányokat választasz életed megvalósulásához?

A lelki tisztaságot akkor éred el és tartod meg magadban, ha benned rejlő erő magas szinten van. Haladsz az úton, és szembe jönnek veled a lehetőségek. Mindezt a tudatállapotot már magadban lefordítottad, és átalakítottad, élsz a lehetőségekkel, -vagy nem. Az a világ, amit magad köré teremtettél, annak leszel a része, és abból alakulnak ki az általad kialakítható célok. Így alakítod körülötted a lelked útját.

Mit érzel ebben az állapotban magaddal szemben?

Megvagy elégedve magaddal?

Fontos kérdések ezek az életedben, mert azt ne felejtsd el, hogy te teremtetted azt az utat amit választottál. Számtalan lehetőség van az életedben, mert az a világ ami körülvesz, színes, és érdekes. Neked abban kell jónak lenni, hogy észrevedd mi áll közel hozzád és mit szeretnél elérni az életedben.
A lehetőségek nem tükröznek mást életedben, csak a megteremtett világodat.
Nagyon sok akadályt kell legyőznöd ahhoz, hogy mind ez sikerüljön és folyamatosan fejlesztened kell a logikádat, mert a világ változik, és ha nem változol vele te is, akkor lemaradtál és lelassultál. Abban az esetben ha túlhajtottad magad ebben a változó világban, pihenj, és keress más célokat, mert a rohanó világod felemészthet.

Beküldve: December 31, 2022
 
Cím: -
Cím: Labdarúgó MOTIVÁCIÓ kisfilm

Beküldve: November 28, 2022
 

Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Magyar fordts: PHP Studio - Warner

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts