Bölcs gondolatok

Vissza a főoldalra .

Oldal megjelenítése: 1/12. Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
Sikeres életed útjának erősítése

Mindannyian meghatározott életfeladattal jöttünk a világra. Ennek a feladatnak a megtalálása a cél számodra, hogy rátalálj önmagadra, az életed fontos életcéljaidra. Döntéseid alakítják a feladataid számát, a szorgalmad eldönti sorsod alakulását. Fontos része az életednek, hogy mennyire fejleszted a tudatod, káros szenvedélyektől mentes életednek köszönhetően lépsz a siker útjára.
Milyen irányokat választasz életed megvalósulásához?
Az mindig attól függ, hogy milyen tudást halmozol fel magadban. Az életnek, a körülőtted lévő világnak meghatározó része lehetsz tudásoddal.
A lelki tisztaságot akkor éred el és tartod meg magadban, ha benned rejlő szeretet magas szinten van. Haladsz az úton, és szembe jönnek veled a lehetőségek. Mindezt a tudatállapotot már magadban lefordítottad, és átalakítottad, élsz a lehetőségekkel,-vagy nem. A világ amit magad köré teremtesz, annak leszel a része. Így alakítod körülötted a lelked útját. Mit érzel ebben az állapotban magaddal szemben? Megvagy elégedve magaddal? Fontos kérdések ezek az életedben, mert azt ne felejtsd el, hogy te teremtetted és ezáltal leszel az élet körforgásának meghatározó része.
A világ nem tükröz mást életedben, csak a megteremtett világodat. Pozitív szemléleted sok lehetőséget nyújt számodra. Minél szerteágazóbb a tudásod, annál könnyebben veszed az akadályokat az életedben.

Beküldve: November 18, 2023
 
Cím: -
Cím: Motiváció a sporthoz

Beküldve: October 30, 2023
 
Cím: -
Cím: Önmagad megtalálása
Önmagad megtalálása, felfedezése

A gondolatvilágod, a vágyak összessége. A vágyad ne legyen elérhetetlen szürreális. Valóságon túli, mindig nézd tisztán a képességeidet, a környezeti lehetőségeket. Gondolatvilágodat és fantáziádat ehhez kell igazítanod. Nem akarhat más helyetted, csak neked kell akarni. Mindig csak magadra számíthatsz, kevés olyan segítséget kapsz az életedben, hogy előbbre juss mások által. Az első lépéseket neked kell megtenned a világban, és csak utána tudsz felvenni az elképzeléseidhez segédeszközöket. A tudatos életed alapköveit így formálhatod. Fontos az egészséged megőrzése. Testi, lelki fejlődés egy szinten van az ember életében, mert attól, hogy tervezel bármit az életedben, a tested harmóniája is kell. Így leszel életerős egyéniség. A pozitív gondolkodás tehát valójában a látszatot áttörő, mélyreható gondolkodás. Felold bennünket a kényszer alól, csak addig tűzz ki magad elé célokat, amíg annak elvégzése örömet jelent számodra.
Az érzelmi intelligencia nem más mint a személyek közötti kapcsolatépítési képességet mutatja. Lényege az önismeret, az önuralom, az empátia, az együttműködés, a motiváció, és mások befolyásolásának képessége. Ezek olyan készségek, amelyek hiánya nagyon lerontja a teljesítményt, legyen szó a családon belüli együttélésről vagy egy közösségben, munkahelyen végzett munkáról. Az IQ és az EQ arányának számszerűsítése határozza meg az életed alakulását. Minden fejleszthető és minden képzelésed magadtól függ. A megbízható, magabiztos életed sokkal könnyebbé teszi a természeted sikerességét. Sokszor át kell gondolnod mit akarsz az élettől, mit szeretnél elérni az életedben. A lehetőségek tárháza számtalan irányt kínál fel neked életed folyamán.
Beküldve: October 8, 2023
 
Cím: -
Cím: Bölcs gondolat
“A hajó nem süllyed el, ha víz veszi körül. Akkor süllyed el, ha a víz a belsejébe jut. Ne amiatt aggódj, ami körülötted van. Azzal törődj, ami benned zajlik.”

Ha nem találod a helyed a világban, keress egy olyan pontot az életedben, ahol elvesztél a világodban.

Ha megtaláltad önmagadban ezt a pontot, attól kezd újra napjaidat átgondolva, gondold újra az életed.....A JÖVŐDET ÍGY FORMÁLHATOD, ALAKÍTHATOD.
A hajó elvisz egy új gondolatvilág felé, és sok színes hal vesz körül, amit hajó nélkül meg sem láttál volna.
Beküldve: August 28, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
Életed minőségének újragondolása


Milyen formát hozhat egy ellenszenves világ az életedben?

- Nem úgy mennek a dolgaid az életedben, ahogy elképzelted?
- Rossz döntéseket hoztál, és nem voltál elég körültekintő?
- Süllyedő világodban tudsz mosolyogni?
- Tudsz segíteni másokon, amikor neked már nem mennek úgy a dolgaid?
- Pozitív gondolkodásmódod megmaradt a rossz időkben?
- Vigyázol az egészséged megőrzésében?
- Tudsz reálisan gondolkodni?
- Ellenségek helyett tudsz barátokat gyűjteni?
- Képes vagy felülemelkedni a negatív gondolatokon?
- Képes vagy még egyszer talpra állni?
- Képes vagy rossz helyett jót látni?
- Változásokat képes vagy jól kezelni?
- Tudsz nyugodt, és kiegyensúlyozott maradni a rossz időkben?
Könnyedén végig mész a nehéz pillanataidon, csak ne aggódj, és másokat is kézen fogsz majd, ha kell. Az életcélod tehát hirdetni és képviselni a szeretet mindenek felett álló erejét, ahol, és amikor csak lehetséges! Így lásd meg a világot magad körül!

Valójában csak nyugodtnak kell maradnod és tenni a dolgodat. A körülményeket te teszed jelentőssé, vagy jelentéktelenné. Csak rajtad áll, hogy mit hogyan kezelsz. A világmindenség nyitott és rád várnak a feladatok, a tudomány, a természet, hogy átalakítsd azt, amit elrontottál.
Beküldve: August 13, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
j123
Beküldve: July 27, 2023
 
Cím: -
Cím: Pozitív gondolkodás
Pozitív gondolkodás

Pozitívan gondolkodni annyit jelent, mint figyelmesen és állhatatosan járni végig az élet útját. Higgadtan, bizalommal és humorral telve tenni azt amit kell. Hálával ismerni fel a látszat mögött a valóságot, és biztonsággal élni a lét nyújtotta bőségben. A „jót; persze nem szabad „erkölcsi kategória gyanánt félreértelmezni: Mihelyt mindenben felismertem a „jót; (úgy értve: hasznosat, értelmeset, kihívást jelentőt, ösztönzőt, röviden a pozitívat), megismertem a látszat mögötti lényegét.
A pozitív gondolkodás tehát valójában a látszatot áttörő, mélyreható gondolkodás. Felold bennünket a kényszer alól, hogy mindent meg kelljen ítélnünk, hogy negatív módon el kelljen ítélnünk azt az érzést, ami lehúz a mindennapi életedben. A pozitív gondolkodásnak mindig van valami köze a szeretethez. Hiszen minden szeretet, az élet szerelmi vallomása, amely nekünk, embereknek szól. És a pozitív gondolkodás mindenben felfedi a szeretetet lehetőségét. Ez pedig már az érzelmeink felé vivő átmenet, és magában hordozza azt az érzést, hogy sosem vagy egyedül.
A rosszabb napokon hamarabb átsegít a pozitív gondolkodás, jót meglátni a kőrülőtted lévő világban, erősebbé tesz, és magabiztosabbá.
Beküldve: July 19, 2023
 
Cím: -
Cím: Napi bölcsesség
Eldöntendő feladatok

Életed korszakalkotó feladatokból áll. Minden korszakodnak megvannak a maga feladatai. Életpályamodell állapotot kell felállítanod magadban. Összefüggnek a feladatok az életkoroddal. Fejlettséged, kitartásod, sikered attól függ, hogy milyen irányba alakítod a sorsod. Amikor késztetést érzel rá, hogy kifejezd önmagad, akkor ne engedd, hogy az elméd kételyre vagy félelemre váltson. Egyszerűen kezdj el beszélni, bizalommal vagy a kaland érzésével. Egy kicsit olyan ez, mint ahogy először fedezzük fel a Világűr rejtelmeit. Életed része, és minél jobban beleéled magad a felfedezések és tudományok világába, annál több feladat vár rád, és soha sem fogsz unatkozni, sőt egyre több feladat vár rád.
Eljutottál egy különleges világodba, mikor elképzeléseid formát öltenek, ilyen feladatok között kell bizonyítanod azt az elképzelést, amit megálmodtál magadnak. Ezért ha a testünkben és a pszichénkben rejlő lehetőségeket ki akarjuk aknázni, annak az a legcélszerűbb módja, ha játékos könnyedséggel fogsz hozzá.
Fontos része az életednek a kommunikációs tudásod. Sokszor elfelejtjük a kommunikáció kifejező fontosságát. A kommunikáció ugyan olyan tudomány, mint a felfedezések tudománya. Magadat is ki kell fejezned a környezetednek azért, hogy megértsék a világodat, és azt, amit képviselsz, hogy megismerjék a gondolataidat.
Így alakítod ki körülötted az eldöntendő feladataidat.
Beküldve: June 25, 2023
 
Cím: -
Cím: Bölcs gondolatok
Az érzelmi intelligencia

Az érzelmi intelligencia -, amely egyébként a személyek közötti kapcsolatépítési képességet mutatja, személyre szabott tehetség. Lényege az önismeret, az önuralom, az empátia, az együttműködés, a motiváció, és mások befolyásolásának képessége. Ezek olyan készségek, amelyek hiánya nagyon lerontja a teljesítményt, legyen szó a családon belüli együttélésről vagy egy közösségben, munkahelyen végzett munkáról. Az IQ és az EQ arányának számszerűsítése azonban félrevezető. Éppolyan nehéz meghatározni, hogy mekkora a szerepe egyiknek vagy másiknak az életben elért sikerekben, mint ha arra kérdeznénk rá, hogy egy téglalap lényegéhez mennyiben járul hozzá az egyik és a másik oldal hosszúsága. Természetesen, ha valaki nagyon el van maradva a tudással, az sem baj, mert minden pótólható, és minden lemaradás behozható az életben. Fejleszthető tudatállapot mindenkinek megadatott a saját területén.
Az életedet meghatározza a kommunikációba fejlesztett életritmusod. A szavaknak összefüggő hatása van a tudásod állapotában. Ennek függvénye az, hogy a tudásodat ki is kell fejezned, megmagyaráznod a környezetednek, sőt, sokszor meg kell védened a tudásod alapjait. Ennek pedig fontos része a kommunikáció magas szintje. Attól kezdve figyelnek rád, vagy éppen neked kell megmutatnod a környezetednek a tudatod mélységét. A tudásnak mindig van egy továbbfejlesztett módozata, tehát a tudásodat ha alapokra helyezted, te magad is tovább tudod fejleszteni filózofikus gondolatokkal.
Beküldve: June 2, 2023
 
Cím: -
Cím: Bemutatkozik az ELTE Ásványtár

Beküldve: May 16, 2023
 

Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Magyar fordts: PHP Studio - Warner

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts