Szerelem blogja

Vissza a főoldalra .

Oldal megjelenítése: 1/26. Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Cím: Szerelem:
Cím: Szerelem
j144
Beküldve: November 28, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Elbűvöl a szerelem
Elbűvöl a szerelem


Elbűvölve látjuk meg a csodát a másikban, hiszen mindent megtaláltunk benne amire csak vágytunk, ami belőlünk hiányzott. A végzetes szerelem érzése. Azt érzem, hogy így ketten együtt teljessé váltunk, visszakaphatjuk az elveszett egységet, amit addig a pillanatig nem találtunk meg a világban. Csodás ígéret ez...az nem létezik más számomra, így lehet felismerni a szerelmem pillantásából, hogy félszavakból is értjük egymást...)fontos a kapcsolatban az egyensúly kialakítása, megteremtése. Végre nem vagyok egyedül, végre van egy olyan társam aki szívből szeret, és kiegészíti életem.
Ebben az illúziós világban az ember legeslegnagyobb vágya, hogy szeretve legyen. Megtesz érte mindent.(A szerelem...illúzió vagy valóság?)

A szerelem erőssé, jókedvűvé, kreatívvá, határtalan boldoggá tesz, ami a tudatállapotot illeti. Szeretnék a valóságtól messze lenni, és nem szeretnék felébredni, míg álmodom veled.


j142

Beküldve: November 21, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Türelmesnek lenni
Türelmesnek lenni a szerelemben

Amikor először leszünk igazán szerelmesek, úgy érezzük, hogy mindent tudunk az életről, és mindent tudunk a szerelemről. A szerelem önmagában egy tudomány, és egy élet sem elég ahhoz, hogy teljesen elsajátítsuk a szerelem fortélyait. Folyamatos odafigyelést, tanulást kíván, magában hordozza azt a különleges világot ami széppé teszi az életed.
A türelemnek fontos szerepe van a kapcsolatokban, mert türelmesnek kell lenned a másikhoz, rá kell figyelned arra, hogy mit mond, mit szeretne, vagy csak egyszerűen rá kell hallgatnod néha, mert neki van igaza, és nem neked. Magányosan mindig te döntesz, mindenben neked van igazad, csak a tükörképeddel tudod megbeszélni azt, hogyha hülyeséget csináltál.
Párkapcsolatban a szerelmedet is érintheti döntéseid súlyossága.
Milyennek látod magad, türelmesnek vagy türelmetlennek? A megújulásod egyik alapköve a türelem, és a bizalom.
Kapcsolatod mindig kiegyensúlyozott, és boldog, akkor látod meg az igaz szerelem jellemvonásait.


j141

Beküldve: November 16, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Érzed a lelkedben Őt
Érzed a lelkedben Őt

A képzelet és léleklátás ami körülvesz akkor, amikor már érzed a szívedben Őt....érdekes valóban kirajzolódik egy kép a másikról, bevonzod még úgy is, hogy nem találkoztatok, de már érzed őt, hogy találkozni fogtok.
Rád néz, megpillantjátok egymást, megérzitek egymás lelkét és tudjátok nincs más csak Ő. Mindent tud, és nem kellenek hozzá kérdések, vagy kételyek.... tudod, hogy Ő az!


Beléd lát, és téged is belelát az univerzumba – így tudhatja azt is, mi vár rád, hát, maga a boldogság vár rád.


A lelkedet látja érzékeli a személyiséged, a kisugárzásod, az érzéseid, és a gondolataid. Így érzed Te is Őt és Ő is Téged.
És ami a legfontosabb: érzékeli azt is, amit még Te sem tudsz magaddal kapcsolatban.
Érzékeli az energiákat, az áramlás útjában álló akadályokat, és képes tisztán látni, mi a szereped egy adott szituációban, miért nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnéd, de segít és Ő képes arra, hogy talpra állítson.
„Látom, hogy tőle szeretnék gyereket, látom a szemében önmagam, és ha igent mondatok egymásnak, akkor milyen lesz a jövőtök, hisz egyértelmű minden vele eltöltött perc örömteli. Közös tervek, együtt hosszan eltöltött időtlen időben azt veszed észre, hogy jól érzitek magatokat egymás közelségében, egymás hiányától pedig szenvedtek.
Meg kell tanulni egy párkapcsolatban azt, hogy mi a szerepe egy párkapcsolatban egyiknek másiknak. Sokszor elgondolkodunk egy másik ember cselekedetein, tettein, és a személyiségén, de a lélek akkor is jelzi bennünk, hogy Ő az, akire mindig is vágytunk. Léleklátó megfogalmazásod nagyon érdekes gondolatokat indít el a szerelemben, mert a belső érzések felerősödnek. Nem tudom hova tenni ezt a kérdést, hogy miért pont Ő? Mitől vonzó számomra?
Csak azt tudod, hogy vele a kapcsolat,:
- misztikus,
- és csodálatos
A szerelem egyik alaphangja az, hogy együtt, közösen érezni a mindennapokba vetett hitet.


j140

Beküldve: November 7, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Enrique Iglesias - Bailando

Beküldve: October 29, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Változások tükrében
Változások tükrében önmagad szeretetében

A boldogságot keresed úttalan utakon, az újdonság ereje egy kapcsolatban mindig csak próbálkozás, újra és újra. Mert azt hiszed, itt van az új az majd jobb lesz.
Nem biztos.
A régóta tartó szerelem értékeket hord magában ha odafigyelsz a másikra.

Miért Te jobb lettél?
Miért Te változtál?

Aki rád talált a szerelemben akkor, amikor eljött hozzád és aztán elhalványult melletted,...: akkor mitől lesz jobb a következő szerelem?

Nem a szárnyalásra, a testet-lelket elborító forró érzésre gondolunk itt – hanem arra a tökéletes, transzcendens egyesülésre, amelyet, ha szerencsénk van, életünkben egyszer megtapasztalunk.
Érzelmi kötődés a karma, az elkerülhetetlen szerelem, amit csak a változások tükrében élsz át az igaz szerelem hullámhosszán.


j138

Beküldve: October 25, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Lélekszerelem
Hogy ez az érzés maradandó-e? Nem tudom. Hiszen sokszor a találkozások nem többek,
mint röpke érintések. Megérintjük egymás lelkét, és megyünk tovább, mert mennünk kell...
Az érzés azonban megmarad, és olyan nehéz szabadulni tőle. Vágyunk a pillantására,
érintésére, még, még, még...
Szerelem vagy vágy?
Tulajdonképpen lehet, hogy ez nem is érdekes. A lényeg, hogy nagyon jó megélni ilyen pillanatokat.
Feledhetetlen.
Egy másik pillanatban már a szerelem hangja él.
Nincs más csak TE meg ÉN!


j137

Beküldve: October 19, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Babits Mihály: A szökevény
Babits Mihály: A szökevény szerelem

Annyi év, annyi év:
a szerelem tart-e még?

Azt hiszem, kedvesem,
ez már rég nem szerelem.
A szerelem meggyujtott,
meggyujtott és elfutott,
itthagyott,
itthagyott.

Mintha két szép fa ég
puszta környék közepén
és a lángjuk összecsap,
s most a két fa egy fa csak:
pirosak,
pirosak.

Nem is két fa, két olajkut
és a lángjuk összecsap –
mélyek, el nem alszanak.
A szerelem messze van már
és kacag,
és kacag.

Mit kell itt még szerelem,
kedvesem?
Úgy tudlak már csak szeretni
mint magamat szeretem,
égve s égetve, kegyetlen

s érzem, hogy kacag mögöttem
a szökevény szerelem.


j136

Beküldve: October 12, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Kémiai folyamatok érzelmi
Kémiai folyamatok érzelmi síkon

Norepinefrin: ez a molekula az adrenalin termelését serkenti. A torokban dobogó szív, izzadó tenyér, remegő térd, a gyomorba zárt pillangók mind ennek a molekulának köszönhetőek.
Dopamin: ezt a molekulát leggyakrabban az agy jutalmazó rendszerével hozzák összefüggésbe. Agyunk minden olyan alkalommal dopamint termel, amikor valami számunkra kellemes és jó dolgot élünk át (pl. étkezés vagy szex közben).
Feniletilamin: ez a molekula inkább a karmester szerepét tölti be. Hatására indul be az előző két molekula termelése, és azok működését aztán szabályozza is. Szerepét nem értjük még teljesen, azt viszont tudjuk róla, hogy bár a csokoládéban nagy mennyiségben fordul elő, mégsem ez okozza a csokoládéboldogságot.
Szerotonin: ez a molekula képes elérni, hogy szerelmünk a legváratlanabb pillanatokban bukkanjon fel gondolatainkban, és hogy ne is tudjunk másra gondolni. Nemrégiben fedezték fel, hogy az „őrülten szerelmesek” szerotonin szintje, sőt egyes agyterületek működése megegyezik. Képesek a szerelmesek egymástól távól is érezni egymás rezgését.
Átalakul a tested, ha szerelmes leszel. Sokat vizsgálták a jelenséget, és igazán érdekes dolgokra jöttek rá, a szerelem érzése kapcsán. A szerelmesek testében ugyanis megváltozik a hormonok aránya és mennyisége, ami miatt egy kicsit őrültebbek lesznek, másképp élik meg a dolgokat, mint azok akik már régóta együtt vannak ,és megszokták egymás közelségét. A kezdeti vágy érzését elemezte ki Donatella Marazziti, a Pisai Egyetem pszichológusa például észrevette, hogy ilyenkor nő a szervezet szerotoninszintje: ami erősíti a rögeszmés érzéseket, így például szintén ez a hormon felelős azért, ha egy ártalmatlan sms-t is képes vagy túlanalizálni vagy félreérteni. Gyakran tévesztővé válhat egy egyszerű közeledés, ami csak szinpátiára épül, ezért érdemes egy kapcsolat elején körültekintő érzelmekkel közeledni, mert nem mindegyik fél lehet igazán szerelmes. Bár a hormonok szintje egy igaz szerelem esetén nem hazudnak.


j133

Beküldve: September 29, 2023
 
Cím: Szerelem:
Cím: Idézet
j132
Beküldve: September 15, 2023
 

Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Magyar fordts: PHP Studio - Warner

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts