Szerelem blogja

Vissza a fƑoldalra .

Oldal megjelenítése: 1/23. Oldalak szåma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

CĂ­m: Szerelem:
Cím: idézet
j91
BekĂŒldve: March 23, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: PĂĄrkapcsolat fontos elemei
PĂĄrkapcsolat fontos elemei

- TalĂĄn fontos rĂ©szedrƑl, hogy a mĂĄsikban megtalĂĄld az intelligenciĂĄt?
Azokat a stĂ­lusjegyeket amiben te hiszel.
- TalĂĄn fontos neked a kĂŒlsƑ?
Azzal tudsz segĂ­teni a partnerednek, ha neked fontos a kĂŒlsƑ, hogy stĂ­lusirĂĄnyzatokat mutatsz a pĂĄrodnak. Ne azt mond neki, hogy nem tetszik a ruhĂĄd, vagy a hajad...stb., hanem segĂ­tsd azzal, hogy megmutatod neki azt a stĂ­lust, ami tetszik neked.
- Ki a problémamegoldó a pårkapcsolatban?
Az, aki jobban megtud oldani egy felmerĂŒlƑ problĂ©mĂĄt, az a stabilabb Ă©s tudatosabb a kapcsolatban. Fontos, hogy közvetlenebb beszĂ©lgetĂ©sekkel egyĂŒtt prĂłbĂĄljĂĄtok megoldani a felmerĂŒlƑ problĂ©mĂĄkat, mert Ă­gy kevesebb fĂ©lreĂ©rtĂ©s lesz köztetek. EgyedĂŒl is meglehet oldani termĂ©szetesen egy felmerĂŒlƑ problĂ©mĂĄt, de az sem szĂ©gyen, ha segĂ­tsĂ©get kĂ©rsz a mĂĄsiktĂłl.
- Minden hazugsåggal mikrorepedések keletkeznek köztetek.
Egy igazi pĂĄrkapcsolatban nincsenek fĂ©lreĂ©rtĂ©sek, hazugsĂĄgok, mivel gerjesztik a tovĂĄbbi fĂ©lreĂ©rtĂ©seket, Ă©s ahogy telik az idƑ, Ășgy egyre nagyobb hazugsĂĄgokkal kell elodĂĄznod a mikrohazugsĂĄgokat. Ebben az esetben, egy ĂŒres tĂ©r lesz köztetek, vagyis az elhidegĂŒlĂ©s egyik alapproblĂ©mĂĄja, hogy nem vagy Ƒszinte a pĂĄrkapcsolatodban.
- KĂ©zenfogva kalandozva talĂĄljĂĄtok meg azt a programot magatoknak, amiben egyĂŒtt jĂłl Ă©rzitek egyĂŒtt magatokat. Sok közös program, sok közös Ă©lmĂ©ny. Sok közös Ă©lmĂ©ny, sok közös tartalmas egyĂŒttlĂ©t, amibƑl az következik, hogy egymĂĄsnak teremtett benneteket a szerelem.


j87BekĂŒldve:
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: Isabel Carter Heyward
A SZERELMESEK ÚJRATEREMTIK A VILÁGOT.
/Isabel Carter Heyward/


J84BekĂŒldve: March 5, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: TĂŒrelmesnek lenni
TĂŒrelmesnek lenni a szerelemben

A tĂŒrelemnek fontos szerepe van a kapcsolatokban, mert tĂŒrelmesnek kell lenned a mĂĄsikhoz, rĂĄ kell figyelned arra, hogy mit mond, mit szeretne, vagy csak egyszerƱen rĂĄ kell hallgatnod nĂ©ha mert neki van igaza, Ă©s nem neked. MagĂĄnyosan mindig te döntesz, mindenben neked van igazad, csak a tĂŒkörkĂ©peddel tudod megbeszĂ©lni azt, hogyha hĂŒlyesĂ©get csinĂĄltĂĄl.
PĂĄrkapcsolatban a szerelmedet is Ă©rintheti döntĂ©seid sĂșlyossĂĄga.
Milyennek lĂĄtod magad? TĂŒrelmesnek vagy tĂŒrelmetlennek? A megĂșjulĂĄsod egyik alapköve a tĂŒrelem Ă©s a bizalom.

NĂ©zz a pĂĄrod szemĂ©be, miközben Ƒ veled kiabĂĄl, Ă©s figyelmesen hallgasd vĂ©gig a mondandĂłjĂĄt. Ha lĂĄtja, hogy nem kiabĂĄlsz vissza Ă©s nem vitatkozol, sƑt odafigyelsz minden szavĂĄra, akkor meglepƑdik, letekeri a hangerƑt, Ă©s valĂłszĂ­nƱleg el is hallgat.

Ekkor kĂ©rdezz rĂĄ, hogy igazĂĄbĂłl mi a gond? Hallgasd vĂ©gig, ahogy elmesĂ©li, hogy mitƑl is olyan ideges, Ă©s meglĂĄtod, hogy mire a vĂ©gĂ©re Ă©r, mĂĄr mindketten nyugodtak lesztek.

A fĂ©lreĂ©rtĂ©sek elkerĂŒlĂ©se vĂ©gett megjegyeznĂ©m, hogy ha a felhĂĄborodĂĄs jogos egy adott aprĂłsĂĄg miatt, akkor kĂ©rj Ă©rte elnĂ©zĂ©st, Ă©s figyelj oda a jövƑben, hogy elkerĂŒld a hasonlĂł szituĂĄciĂłkat. Mert azzal, ha odafigyelsz rĂĄ, elkerĂŒlöd a tovĂĄbbi konfliktusokat.

Ha nehezen tudod rĂĄvenni magad arra, hogy tĂŒrelmes lĂ©gy a pĂĄroddal egy adott szituĂĄciĂłban, akkor emlĂ©keztesd magad arra, hogy mit Ă©rzel irĂĄnta olyankor, amikor Ă©ppen nem vakĂ­t el a dĂŒh. Ez segĂ­teni fog. LĂ©pj tĂșl rajta, mert minĂ©l tĂŒrelmetlenebb vagy vele, Ƒ annĂĄl tĂŒrelmetlenebb lesz veled. MinĂ©l tĂŒrelmesebb vagy vele, Ƒ is annĂĄl tĂŒrelmesebb lesz veled.


j83BekĂŒldve: February 23, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
Cím: Szenvedély
"Én nem az Ă©letemhez, a napjaimhoz, a perceimhez, hanem a sorsomhoz keresek egy mĂĄsik sorsot.
Egy csendet a magĂĄnyomhoz, egy bölcsƑt a gondolataimhoz, egy szĂĄjat a szavaimhoz.
GyĂłgyĂ­rt az ĂŒvöltĂ©semhez, szigetet a szĂ­vemhez, erƑs kart a botlĂĄsaimhoz.

Kimondja: szeretlek! Ez a „megoldĂĄs” a legegyĂ©rtelmƱbb. SƑt a legnagyobb tett! Többet jelent, mint az Ă©rzĂ©s kifejezĂ©sĂ©t. Hisz ezzel egyfajta Ă­gĂ©retet tesz arra, hogy szeret Ăłv -vĂ©d -tĂĄmogat, mellettem Ă©s Ă©rtem Ă©l. Olyan ez, mintha egy Ă©letre szĂłlĂł kötelezettsĂ©get vĂĄllalna Ă©rtem. Sokaknak közĂŒlĂŒnk Ă©ppen ezĂ©rt vĂ©szjĂłslĂł e szĂł, hogy imĂĄdlak, szeretlek a kĂ©t karomba ölellek!
BekĂŒldve: February 15, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: Szerelem napja
j78
BekĂŒldve: February 13, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: ElsƑ randevĂș szabĂĄlyai
ElsƑ randevĂș szabĂĄlyai

Az elsƑ randevĂșn mindenki szeretnĂ© a legjobb formĂĄjĂĄt hozni. Csinos, frissen vasalt ruha, melyet a legillatosabb Ă©s legvonzĂłbb parfĂŒm ĂĄltal kialakĂ­tott parfĂŒmfelhƑ vesz körbe. Elegancia Ă©s a bĂĄtorsĂĄg nagy erĂ©ny az elsƑ randin. Ha bĂĄtortalan vagy, Ă©s hallgatag a legjobb formĂĄt alakĂ­thatod ki azzal, hogy az elsƑ randin a termĂ©szetedbƑl adĂłdĂłan sajĂĄt magadat adod. Azt add elƑ, amilyen vagy valĂłjĂĄban. Elvesztegetett idƑ ha megprĂłbĂĄlod megjĂĄtszani az elsƑ randikon azt az Ă©ned, amilyen nem is vagy valĂłjĂĄban. A kĂ©sƑbbiek folyamĂĄn Ășgyis kiderĂŒl, mert lakva ismeri meg egymĂĄst igazĂĄn az ember, csak egy kis idƑt nyertĂ©l vele ha nem az igazi Ă©ned adod elƑ.

Így kĂ©sƑbb nem tudsz hiteles lenni, Ă©s nem tudsz önbizalmat sugĂĄrozni.

LĂ©gy önmagad! - visszhangzik bennĂŒnk felnƑtt fejjel a vĂĄlasz a kĂ©rdĂ©seinkre.
TinikĂ©nt az ĂșjdonsĂĄg varĂĄzsa Ă©s a felfedezĂ©s izgalma az ösztönökkel vezĂ©relve, a talĂĄlkozĂĄskor elfeledteti az összes kĂ©rdĂ©st Ă©s hamar elmerĂŒl egymĂĄs tekintetĂ©ben a kĂ©t izgulĂł fiatal.
KĂ©sƑbb, a mĂĄr megĂ©lt tapasztalataink hajlamosabbĂĄ tesznek minket a tĂșlgondolkodĂĄsra, a tĂșlkombinĂĄlĂĄsra.

Mi van, ha valami butasĂĄgot mondok? Mi törtĂ©nik akkor, ha viccelƑdni prĂłbĂĄlok, de Ƒ mĂ©gsem nevet? Mit csinĂĄlok, ha csak addig Ă©rdeklem, amĂ­g meg nem szĂłlalok, de utĂĄna mĂĄr tudni sem akar majd rĂłlam?

TermĂ©szetesen ezek szĂ©lsƑsĂ©ges pĂ©ldĂĄk, de a fĂ©lelem valĂłs. SzerencsĂ©re mĂ©g egy ilyen helyzetben sem kell elcsĂŒggedni, hiszen felkĂ©szĂŒlhetsz rĂĄ.
Az elsƑ talĂĄlkozĂĄskor gyakran szembesĂŒlsz azzal a tudattal, hogy mindjĂĄrt egy hullĂĄmhosszon vagytok. Ebben az esetben nagy a valĂłszĂ­nƱsĂ©ge, hogy Isten is egymĂĄsnak teremtett benneteket. Minden szĂł Ă©s mondat egymĂĄst követi, Ă©s vĂ©gellĂĄthatatlan beszĂ©lgetĂ©sbe kezdtek. TermĂ©szetesen sok aprĂł jel van mĂ©g amibƑl Ă©rzed, hogy Ƒ mĂĄs Ă©s csak neked szĂĄnta Ƒt a sors, mert minden olyan egyĂ©rtelmƱ köztetek.


j80BekĂŒldve:
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: BoldogsĂĄg
BoldogsĂĄg

Pillanatok elegye a boldogsĂĄg Ă©rzĂ©se. Nagyon nehĂ©z ezt megfogalmazni, hiszen minden embernek teljesen mĂĄst jelent a boldogsĂĄg Ă©s a boldogsĂĄg Ă©rzĂ©se. A boldogsĂĄgot Te alakĂ­tod magad körĂŒl. Írd le, vagy csinĂĄlj önkĂ©pet magadrĂłl, hogy : - MitƑl vagy boldog? MĂ©lyebben ĂĄtgondolva a boldogsĂĄgot , hogyan lehet igazĂĄn Ă©rtĂ©kelni ha tudod, hogy nem örökkĂ© tart, mert mindig van valami, ami megszakĂ­tja ezt az Ă©rzĂ©st. Az, hogy valaki pĂ©ldĂĄul pĂĄrkapcsolatban Ă©l az nem biztos, hogy boldog is. A boldog Ă©rzĂ©s összefĂŒgg a kĂ©miai összetĂ©telekkel. A boldogsĂĄgĂ©rzetet öt elem alkotja a hormonnak, a dopaminnak, a szerotoninnak, az oxitocinnak az endorfinoknak , Ă©s a feromonoknak köszönhetjĂŒk. Akik tegyĂŒk fel sokĂĄig vannak egyedĂŒl, azok szeretnĂ©nek talĂĄlni megfelelƑ pĂĄrt maguknak. Ahhoz hogy boldogok legyĂŒnk elƑször is önmagunkat kell megismerni. Hiszen hogyan ismerhetĂŒnk meg mĂĄsokat addig, amĂ­g nem ismerjĂŒk önmagunkat. Hogyan lehetnĂ©nek elvĂĄrĂĄsaink a mĂĄsikkal szemben, amikor önmagunkkal szemben sem vagyunk teljesen tisztĂĄban, hogy milyenek vagyunk Ă©s mire vagyunk kĂ©pesek. ElƑször ismerjĂŒk meg önmagunkat. NĂ©zzĂŒnk mĂ©lyen önmagunkba Ă©s tegyĂŒk a helyĂ©re az Ă©rtĂ©krendeket. Ez Ășgy fog menni ha önvizsgĂĄlatot vĂ©gzĂŒnk. Vagyis önkritikĂĄt alkalmazunk, Ă©s ezzel helyre tesszĂŒk azokat a tulajdonsĂĄgokat, amivel rendelkezĂŒnk. Ha erre kĂ©pesek leszĂŒnk Ă©s helyre tesszĂŒk magunkban ezeket a gondolatokat, akkor attĂłl kezdve kezdjĂŒk megismerni önmagunkat. Az önbizalom kell az embereknek, de tĂșlzottan nagy az önbizalom is hiba. TĂșl magabiztos vagy a bizonytalansĂĄgban. Magasra tett mĂ©rce nagy elvĂĄrĂĄsokkal jĂĄr. A nagy elvĂĄrĂĄsok a mĂĄsikkal szemben tĂșlzott feszĂŒltsĂ©ghez vezethetnek. A mĂĄsik fĂ©llel szerzett tapasztalat az, hogy tĂŒrelemmel a jĂł lelkiĂĄllapot, hosszabb tĂĄvon nagyobb sikerekhez vezethet. Ez azĂ©rt is van Ă­gy, mert nem ismerjĂŒk önmagunkat Ă©s a mĂĄsikat teljes valĂłsĂĄgĂĄban Ă©s ezzel Ƒ nem lesz kĂ©pes megismerni a mĂĄsikat sem, ehhez idƑ kell. Mindig azt vonzod be magad körĂ©, aki hasonlĂ­t hozzĂĄd. Azzal Ă©rzed igazĂĄn jĂłl magad a hĂ©tköznapokon. Ezzel növeled a boldog napjaid szĂĄmĂĄt, mert ezzel a szemĂ©llyel Ă©rzed jĂłl magad igazĂĄn.


j77BekĂŒldve: January 30, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
Cím: VALMAR - SZÍNVAK

BekĂŒldve: January 22, 2023
 
CĂ­m: Szerelem:
CĂ­m: Vajon hajlandĂłk vagyunk?
Vajon hajlandĂłk vagyunk kĂŒzdeni a mĂĄsikĂ©rt a pĂĄrkapcsolatban?

A szerelemben, ha nem mƱködik teljesen egyĂ©rtelmƱen, ebben a helyzetben elsƑsorban önmagunkkal kell megkĂŒzdenĂŒnk, Ă©s ez a legnehezebb.

A sĂșly mi magunk vagyunk, amelyet a sajĂĄt Ă©rdekĂŒnkben odĂ©bb kellene tennĂŒnk, amennyiben Ășgy döntĂŒnk, hogy ĂĄtrendezzĂŒk az Ă©letĂŒnket. Mondjuk, mert meggyƑzƑdĂ©sĂŒnk, hogy nem vagyunk a jelenlegi pĂĄrkapcsolatunkban boldogok Ă©s jĂł helyen sem. Mert mĂĄr mindent megtettĂŒnk, Ă©s hiĂĄba.
De ĂĄtrendezni az Ă©letĂŒnk szĂ­nterĂ©t nem könnyƱ feladat. Mindent Ășjrakezdeni, megĂșjulni, Ă©s boldognak lenni.
Ezt a döntĂ©st a legnehezebb meghozni. SƑt, sokszor kĂ©ptelenek vagyunk rĂĄ. MĂ©g akkor is nehĂ©z kilendĂ­tenĂŒnk magunkat a jelenlegi ĂĄllapotunkbĂłl, ha valami jobb felĂ© tartunk. Ha mĂĄr Ă©rzelmileg sem a mĂșltunkban vagyunk Ă©s elvĂĄgyĂłdunk ebbƑl a kapcsolatbĂłl.
De miért van ez így?

AzĂ©rt, mert bĂĄrmennyire boldogtalanok vagyunk, Ă©s kevĂ©sbĂ© kielĂ©gĂ­tƑ a jelenlegi Ă©letĂŒnk, mint fizikailag, mint Ă©rzelmileg hatĂĄrozatlanok vagyunk, ha boldogtalanok vagyunk.

A sajĂĄt magunk alkotta Ă©letterĂŒnkbe kĂ©nyelmesen megbĂșjhatunk. Csak nem mindegy, hogy mindezt szenvedve, vagy jĂłkedvƱen tesszĂŒk. Moccanni sem bĂ­runk. MegkockĂĄztatjuk e a vĂĄltozĂĄst, vagyis vĂ©gig megyĂŒnk, vagy sem ezen a kifeszĂ­tett kötĂ©len.
Ha ilyen helyzetbe kerĂŒlĂŒnk, akkor vajon legtöbbször mit teszĂŒnk?

Van, aki bĂĄtran elƑrelendƱl Ă©s nekivĂĄg, Ă©s vannak, akik tesznek pĂĄr lĂ©pĂ©st elƑre, majd hĂĄtra, vissza a kiindulĂĄsi pontra, majd Ășjra elƑre. Az ĂșjrakezdĂ©snek egyetlen szabĂĄlya, hogy ne kövesd el ugyanazokat a hibĂĄkat a következƑ kapcsolatodban, hanem a megĂșjulĂĄs kĂ©pessĂ©gĂ©vel Ă©ld a jövƑben a napjaid.
Legtöbben a legutĂłbbi verziĂł szerint cselekszĂŒnk. Közben erƑsen figyelj arra, hogy mi törtĂ©nik körĂŒlƑtted. A szĂ­vĂŒnkre hallgatva prĂłbĂĄlunk bĂĄtorsĂĄgot merĂ­teni. Meghallgatjuk a körĂŒlöttĂŒnk Ă©lƑk figyelmeztetĂ©seit is Ă©s ettƑl erƑre kapunk, vagy pedig elbizonytalanodunk.
A lelki megĂșjulĂĄsodnak alapelve, hogy a mĂĄsik fĂ©l se szenvedjen attĂłl, hogy elakarod hagyni. Azt lĂĄtnod kell, hogy a mĂĄsik fĂ©l mennyire partner abban, hogy szakĂ­tsatok. Abban az esetben ha hallani sem akar rĂłla, akkor kell talĂĄlnod neki egy hozzĂĄillƑ pĂĄrt.
MiĂ©rt kell Ășgy kilĂ©pned a kapcsolatbĂłl, hogy elƑször talĂĄlj neki valakit?

AzĂ©rt, hogy elkerĂŒld a velejĂĄrĂł bosszĂșt, Ă©s ellenszenves vilĂĄgot, ami a jövƑben vĂĄrna rĂĄd. Mindig az sĂ©rĂŒl egy pĂĄrkapcsolatban, aki egyedĂŒl marad hirtelen szakĂ­tĂĄs utĂĄn. Ez a hirtelen vilĂĄg pedig, kiszĂĄmĂ­thatatlan Ă©rzelmeket szĂŒl körĂŒlötted.
Ebben az esetben, a tovĂĄbbi szenvedĂ©sed elkerĂŒlĂ©se vĂ©gett, legyĂ©l okosabb, Ă©s prĂłbĂĄlj meg pĂĄrt talĂĄlni neki, mielƑtt elhagyod Ɛt.
Ha mĂĄr nem kĂŒzdöttĂ©l Ă©rte, hogy megmentsd a rĂ©gi pĂĄrkapcsolatod.


j74BekĂŒldve: January 15, 2023
 

Oldalak szĂĄma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Magyar fordítás: PHP Studio - Warner

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts