Történetek

Vissza a főoldalra .

Oldal megjelenítése: 1/5. Oldalak száma: 1 2 3 4 5

Cím: Történetek:
Cím: Mese a mesében
Mese a mesében

Figyelem, figyelem!....A Fekete Végzet hívja a Balsors Bajnokait! Gyűlést tartunk a Galóca Palotában!
Napirendi pontok:
- Ármány szövése.
- Bosszú forralása.
Meseország minden sötét lelkű polgárát szeretettel várjuk!
Elsőként a Hétfejű Sárkány érkezett. Majd szétrobbant a méregtől, leginkább egy túlfűtött kazánra emlékeztetett.
- Disznóság! - sisteregte. - Mindig királylányrablás közben zavarjátok az embert!
- Megőrülök! - lihegte a Boszorka. - Nem elég, hogy egy rémtettet nem lehet nyugodtan végrehajtani, még ez az átkozott seprű is éppen most döglik be!
- Tessék! - Ezek az örökös értekezletek tesznek a sírba! - mérgelődött a Vassorú Bába. Nem elég, hogy az orromat sem tudtam kifényesíteni, de mire hazaérek, Jancsi és Juliska megeszi az egész Mézeskalácsházamat!
- Nálam is megette az egészet a fene! - vicsorgott a Farkas - Piroska meg a Nagymama pazar lakomát csapnak, amíg én gyűlésekre járok. Arról már nem is beszélve, hogy a kisgidák is éppen egyedül vannak otthon!
- Ezt a szégyent! - sziszegte az Éj Királynője. - Úgy botorkálok itt, mint egy vak koldus. Mert fényes nappal kellett útra kelnem! Ezt a fényözönt nem bírom elviselni...!
- Ismerem én már az ilyen összejöveteleket! - mennydörgött a Hegyhengergörgető. - Az ember halálra unja magát, ha nem tereli el a figyelmet valamivel. Én mindenesetre ezt a hegyet fogom majd hengergetni közben...!
- Így nem lehet dolgozni! - mondta fagyosan a Jégkirálynő. - A végén még majd szégyenszemre fürdőruhában kell járnom. Micsoda hőség!... Ráadásul annyira kellett sietnem, hogy nem volt időm jéggé dermeszteni senkit!
- Azért jöttünk össze cimborák, mert ez így nem mehet tovább! Minden mesében mi húzzuk a rövidebbet. Hát hol itt az igazság?! Valamit tennünk kell!..- mondta a Varázsló.
- Elsősorban együnk valamit - szólt közbe a Farkas - , mert olyan éhes vagyok mint a ... A Boszorka azonban a szavába vágott.
- Csend - hörögte a banya. - Ilyesmire most nincs idő!
- Ha harc, legyen harc! - acsarkodott a Farkas. Azért is enni fogok! Ez a rágós, sovány banya, de hát szűkös időkben nem szabad válogatni!
Az általános zűrzavart az Éj Királynőjének metsző kacagása szakította félbe.
- Vége a tivornyának, izgága csőcselék!
Addig nem adom vissza fényt, amíg helyetekre nem botorkáltok és sötétségbe borult a helyiség.
A Jégkirálynő is úgy érezte, hogy elérkezett az ő pillanata.
- Nyugi! - mondta hűvösen, és dermesztő hideget támasztott.
A Hegygörgető ebben a pillanatban megcsúszott egy lefagyott víztócsán, a nagy hegyet magukra rántotta, és a Hétfejű Sárkány ahogy tüzet okádott a Farkast szénné égette, a Varázsló lenyelte a varázspálcáját és megfulladt, közben a hegy betemette őket...
A gonoszok gyűlése ezzel véget ért.


j94Beküldve: March 30, 2023
 
Cím: Történetek:
Cím: A karácsonyi csók

Beküldve: December 6, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: ItélkezésJ49


A mai világban ez egy aktuális téma úgy hiszem. Az emberekre jellemző az, hogy megítélik a másik embert. Természetesen ez könnyebb mint megérteni bárkit is. Valójában nem tudom megérteni ezt a fajta gondolkodást. Ennek ellenére leírom a véleményemet. Mielőtt bárki is megítéli a másikat gondolkodjon el azon, hogy fogalmunk sincs arról, hogy az a másik ember mit élt át. Nem tudhatjuk pontosan megmondani, hogy mi történhetett vele élete során. Lehetséges, hogy egy nagy trauma érte gyerekkorában. Esetleg sokat verték vagy elveszítette a szüleit. Különböző modelleket vagy mintákat hozott a gyermekkorából. Minden ember csak is a saját életével van tisztában. Ezért is fontos, hogy soha ne ítéljünk meg másokat. Ebből a szempontból is önmagunkra koncentráljunk és próbáljunk meg megértőek lenni mindenkivel szemben még mielőtt megítélnénk másokat.
Beküldve: November 20, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: Belső erő!!J49


Minden ember rendelkezik ezzel a tulajdonsággal! Vajon milyen célt szolgál a belső erő? A belső erő és az önmagunkba vetett hit szinte majdnem ugyan az. Ez a kettő tulajdonság mélyen kapcsolódik egymáshoz. Ha belső erőt és az önmagadba vetett hitet alkalmazod az élet minden területén akkor valóban sikeres embernek mondhatod magad. Ez azért is fontos, mert akkor bármire képes leszel amivel elérheted az álmaidat és megvalósíthatod amit szeretnél. Tulajdonképpen minden tulajdonság kapcsolódik egymáshoz. A belső erő akkor lehet meghatározó az életünk során amikor nehézségekkel kerülünk szembe. Minden embernek vannak nehézségei és problémái az életben. A belső erő mindent képes megoldani. Az őszinte szeretet pedig csodákra képes.Amikor adsz másoknak akkor pedig a valódi boldogságot alapozod meg önmagad számára. Adni öröm másoknak és a szeretetet valósítod meg ebben a világban ami jobbá teszi ezt a világot.
Beküldve: November 1, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: Megbocsájtás és szeretetJ49


A megbocsájtás és szeretet! Vajon miért nehéz megbocsájtani és szeretni az embereket? Nem is olyan nehéz erre választ adni. Azért, mert ebben az esetben adni kell és nem a saját érdekeinket szolgálja ez a két tulajdonság. Nehéz másokat őszintén szeretni, de még nehezebb megbocsájtani. Alapból nem is megvalósítható ez a kettő tulajdonság ha nem vagyunk képesek önmagunkat szeretni, elfogadni és megbocsájtani. Azért tisztelem Nelson Mandelát még a mai napig, mert ő tudta ennek a titkát. Ő képes volt önmagában ezt kifejleszteni. Amikor pedig Dél Afrika elnökévé választották akkor a megoldás is benne volt. A 30 év börtön évei alatt jöhetett rá a megoldásra. A béke útja csak egy út lehet. Nem más mint a fegyverek letétele a megbocsájtás és az emberek iránti őszinte szeretete. Véleményem szerint nincs másik út. A felelősség is önmagunkon múlik. Erről majd legközelebb írok.


j60Beküldve: November 1, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: Boldogság szerelem /4/
Boldogság szerelem /4/

- Hát nem érted, Irma? - Nagyon tetszel nekem. Miért van az, hogy kételkedsz bennem?
Egész nap Dávid azt bizonygatta a munkahelyükön, hogy mennyire szereti Irmát.
A lány felsóhajtott.
- Azt akarod mondani, hogy Bea nem jelent neked semmit? Láttam a szemetekben azt a tüzet, amitől Bea elolvadt.
- Régen valóban tetszettünk egymásnak, de nekem már nem jelent semmit. Hidd el! Tudod mit láttál? Nem a tüzet, hanem a menekülési útvonalad! Szerintem te menekülsz tőlem, és ürügyet keresel arra, hogy ne keljen velem lenni. Vádolta meg Dávid Irmát.
- Tudod nagyon jól, hogy munkatársak vagyunk, és ha nem sikerülne a kapcsolatunk, akkor egész nap bámulhatnánk egymást, úgy, hogy okádhatnánk közbe egymástól.
Ezt akarod? - válaszólt Irma előre gondolkodott állapotában.
- Miért nem sikerülne a kapcsolatunk? Honnét veszed ezt a negatív érzéseket, gondolatokat felém?
Közben Bea belépett az irodába.
- No lám, egy turbékoló párocska! Remélem nekem is hagytatok kávét!
- Nem vagyunk párocska, és egyáltalán nem turbékolunk - méltatlankodott Irma.
- Annál jobb, legalább nem zavarok, és Dávid ezek szerint szabad férfi. És micsoda férfi! - sóhajtott fel Bea, és megsimogatta Dávid arcát.
Irma képéről lefagyott a mosoly, és furcsa érzés lett rajta úrrá.
Dávid úgyszintén lefagyott, és furcsa érzés lett rajta úrrá.
Na ahogy ezt meglátta Bea, még erőszakosabban közeledett Dávidhoz, és azzal a mozdulattal lecsókolta Dávidot.
Dávid hagyta magát, mert arra gondolt, ha most Irma nem lép közbe, akkor gyakorlatilag nem jelent neki semmit a szerelmük, és hiába megannyi könyörgés, és szerelmi vallomás, Irma rideg, és érzéketlen feléje.
Mozdulatlanul nézte végig Irma a jelenetet és sokkolta, talán olyan érzések voltak benne mint a horrorfilm alatt.
Még meg is jegyezte.
- Na ez vérfagyasztó látvány volt számomra.
Az alapos mustra után otthagyta őket.
Dávid annyit állapított meg és ezt hangosan ki is mondta Beának:
- Látod ezt: Romantikának hűlt helye sem volt Irma szemében. Ó, már alig várom, hogy találkozhassunk, csak ne lenne ilyen rideg Irma velem szembe.
- Úgy érzed, hogy ezek után még randizni akarsz Irmával?
Láttam, hogy ez a nő nem akar tőled semmit - bizonygatta Bea az igazát.
Dávid jóleső borzongást érzett Irma ridegsége miatt, és megjegyezte, legalább nem egy féltékeny típus. Én harcolni akarok érte!
- Na jól van, de ha nem sikerülni a szerelem, akkor itt leszek neked, engem megtalálsz, mert nagyon tetszel - mondta szomorú tekintettel Bea, és rácsapta az iroda ajtaját Dávidra.
Most mit tegyek?! Van egy tüzes szerelmes nő, aki megveszik értem, és van egy rideg kihűlt nő, aki hallani sem akar rólam. Vajon ebből lehet kiutat találni? Tényleg ilyen bonyolult a szerelem?
Ez így nagyon bonyolult, sóhajtozott Dávid, és arca gondterhelt lett inkább,és a karmikus szerelemnek hűlt helye sem volt.


j58Beküldve: October 16, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: ÖnelfogadásJ49


Én most egy olyan témáról szeretnék írni ami számomra nagyon fontos. Ha megnézzük ezt a mai világot akkor mit látunk? Azt látjuk,hogy az emberek nagy része tolja az egóját. Sokan ezért képesek kés alá feküdni,hiszen tökéletes alakúnak kell lennie. Nagy mellekkel vékony derékkal nagy kerek fenékkel.) Ezáltal minél több képet feltenni az instagramra,hogy minél többen lájkolják. Sokan pénzt keresnek ezzel és ebben nincs is semmi kivetnivaló. A média és a társadalmi elvárások mind azt sugallják,hogy csak is a külső a fontos. Engedjétek meg,hogy most leírjam a saját véleményemet ezzel kapcsolatban. Soha ne a külsődre koncentrálj. Minden ember más minden téren. A látszat pedig sokszor csal. Mire gondolok. Arra, hogy ami kifelé látszik az nem a valóság.) Vannak emberek akik boldognak mutatják akár magukat vagy a kapcsolatukat és valójában nem így van. Ami fontos, hogy a belső értékeidet gyarapítsd. Soha nem menj mások után. Soha ne akarj úgy kinézni ahogyan mások néznek ki. Ha értékeled az életedet és értékeled önmagad akkor ez a legfontosabb. Az élet egy ajándék és úgy éld ahogyan te szeretnéd és ne úgy ahogyan azt mások szeretnék.)
Beküldve: September 10, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: Boldogság szerelem /3/
Boldogság szerelem /3/

Dávid az első randi után elégedett is volt magával, meg nem is. Súlyosnak gondolta Irma állapotát. Mi lehet Irma baja velem?! Nem tetszhetek neki mint férfi?!
Talán tényleg barátként jobb volt vele?! Elbizonytalanodott Dávid és tanácstalan lett.
Másnap a munkahelyükön azt vették észre, hogy kerülik egymást. Irma nem mert Dávid szemébe nézni, mert azt érezte, hogy elgyengül és magával viszi a szerelem. Dávid azt érezte, hogy nem néz Irma szemébe, nehogy undort lásson benne. Sok idejük nem is volt csevegésre, mert a munka és munka elszólította őket.
Egyszer csak a vezető összehívta a társaságot, és egy új kolléganőt mutatott be mindenkinek.
- Bemutatom Beát, ő lesz az új kolléganőtök. - mondta a vezető.
Dávid ámulattal nézte Beát, hisz gyermekkori szerelmét vélte felfedezni Beában.
Irma tekintete Dávidra szegeződött, és rossz érzése támadt. Látta a szemében a csillogást, de már nem rá szegeződött, hanem új kolléganőjére.
- Na mindenki menjen a dolgára, és majd egyesével mutatkozzatok be egymásnak! - hangzott parancsoló válasza a főnöknek.
Azzal otthagyta a csapatot.
Bea rögtön Dávid felé fordult, és mély érzelemmel átölelte Dávidot.
Irmának fennakadtak a szemei, és szólni sem tudott. Ezt látni sem akarja, és elrohant a dolgára.
- Szia Dávid! Te itt dolgozol?
- Igen, hangzott a válasz, és nagyokat nyelt Dávid zavarában.. .
Ez aztán kellemes meglepetés! Most nagyon nincs időnk beszélgetni, de este ráérsz? - megihatnánk valamit és beszélgethetnénk. Erőltette a találkozást Dávid.
- Rendben. - hangzott a válasz Beától.
Irma eközben leste őket és hallgatózott, ezért minden pillanatot látott és hallott.
Na megállj Dávid! ......- Most kicseszek veled, gondolta...- Megleckézteti. Hamar a végére jár a kapcsolatuknak. Itt a konkurencia, érezte, hogy Beával komoly ellenfélre talált.
Talán ez segít nekem abban, hogy megszabaduljak Dávidtól. Még jó, hogy ez így kiderült,- gondolta Irma.
Még ridegebb lett mint valaha.
Közben Dávid mit sem sejtve végezte egész napos munkáját. Néha ránézett Irmára, de egyet látott csak rajta ami nem más volt mint: Közöny. Meg is jegyezte magában: Romantikának hűlt helye sem volt Irma szemében. Ó, már alig várom, hogy találkozhassunk, csak ne lenne ilyen rideg Irma velem szembe.


j29Beküldve: June 19, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: Sanyi!sanyi


Amiről most írok neked az a részemről nagyon őszinte. A mai világban nagyon megváltoztak az emberek. Hogy miért? Ennek több oka is van. Elsősorban az ego hatalmának elszabadulása miatt változtak meg rettenetesen az emberek . Ezért is borult meg az értékrend. Tulajdonképpen az önismeret lenne az elsődlegesen legfontosabb dolog az ember életében. Természetesen ezt sokan nem tudják. Van aki nem is akar tudomást szerezni róla. Van olyan akit nem is érdekel ez a része. Mi is az önismeret. Egy belső mély kapcsolat önmagunkkal. Ide tartozik az őszinteség önmagunkkal szemben. Vajon hogyan lehetünk őszinték önmagunkhoz? Erre egyszerű a válasz. Csak is úgy ha önmagunkba nézünk és felfedezünk a lelkünk mélyén mindent. A hibáinkat az értékeinket a félelmeinket és az egót. Ahogy megfigyeltem ebben a világban az hatalmas problémát jelent az ego. Másképpen mondva az én központ. Mit szeretne az ego? Pár dolgot megemlítek. Az ego,tárgyat,pénzt,hatalmat,tárgyakat,mindent akar ,stb. Párkapcsolatokban: Birtoklás,tulajdonba vétel,hatalom kinyilvánítása,elnyomás,megváltoztatás,korlátozás,elvárások stb. Sok hölgy gondolja azt,hogy neki csak olyan férfi kell aki izmos,magas,gazdag,autója van,nagyon helyes,stb. Észre sem veszik azt,hogy itt az egó parancsol. Most írok pár dolgot,hogy mit nem szeret az ego. Adni,szeretni,őszintének lenni,kedvesnek,jónak,stb. Igazából ha jól megnézzük akkor sok ember csalódik ebben a világban, Az emberekben családtagokban,munkatársakban. Ebben nem szeretnék most mélyebben belemenni,hogy hogyan lehet ezeket is jól kezelni. Ez az önismeret része. Sok nő csalódik,mert nem találja meg az igazi férfit. Sajnos a hatalmas elvárások miatt is alakulhat ez így,de a legnagyobb problémát az jelenti ha nincs tisztában önmagával ,mert nincs elég önismerete. Tegyük fel,hogy egy nő nagyon szép és párt szeretne magának találni. Talál egy nagyon gazdag jóképű pasit. Ráébred,hogy ez a pasi nem vállal felelősséget a kapcsolatukért. Megcsalja,megalázza,elnyomja,birtokolja,stb. Ilyenkor ki a hibás szerinted? Természetesen mindkettő. Egy ember akkor áll készen egy kapcsolatra ha képes felelősséget vállalni a kapcsolatáért. Ehhez kell az önismeret és az értelmi és érzelmi érettség. Ha ez nincs meg, akkor soha nem fog sikerülni egy kapcsolata sem. Legyen itt bárkiről szó. Ez az igazság. Én is sokat csalódtam már az életben és nagyon mélyen voltam néha. Viszont mióta elkezdtem tanulni és megismertem önmagam, azóta nagyon boldog vagyok. Nincsenek elvárásaim senkivel szemben.Nem akarok megváltoztatni senkit. Nem akarok tanácsokat adni senkinek.Nem a hibákat nézem,másokban. Nem akarok birtokolni semmit és senkit. Egyszerűen értékelem az életemet egyedül. Boldog vagyok egyedül és nem gondolok arra,hogy csak akkor lehetek igazán boldog ha lesz valakim. Egyszerűen a pillanatoknak élek és megnézem a naplementét és éjjel a csillagokat. Észre veszem a madarak csicsergését. Kelle ennél szebb az életben? Kell ennál szebb,hogy itt vagyunk a Földön az Univerzum közepén? Kell ennél szebb,hogy emberek vagyunk és ez csodaszámba sorolható. Kell annál szebb,hogy megszülettünk és láthatjuk a csillagokat és a naplementét? Ha valaki képtelen ezeket az aprónak tűnő hatalmas dolgokat értéktelennek titulálni, akkor az bármit megkaphat az élettől semmit nem fog értékelni sem megbecsülni.


j13Beküldve: April 18, 2022
 
Cím: Történetek:
Cím: Boldogság szerelem /2/
Boldogság szerelem /2/

Első randevú:
Dávid fergeteges hangulatban készült az első randevúra. Szürke öltönyt, világoskék inget és nyakkendőt vett fel. Minden apró részletre ügyelt, hogy Irma szemében a lehető legjobb benyomást keltse majd.
Eközben Irma azon fáradozott, hogy a lehető legslamposabban menjen az első randira.
Egy kinyúlt pulóvert vett elő a szekrényéből, és egy elnyűtt nadrágot, aminek a zsebe szakadt volt. A biztonság kedvéért aznap meg sem fésülködött, hogy a hatás teljes képet mutasson. Amíg öltözött, egész idő alatt fájdalom égette a lelkét. Neki Dávid a legjobb barátot jelentette csak, nem akart tőle többet, mert testvérként szerette. Próbálta ezt az állapotot visszaállítani, mert elveszíteni sem akarta, hogy megharagudjon rá Dávid, ha egyszerűen csak nemet mondott volna neki a szerelmi vallomására.
- Ravasznak látszom anyu? Szerinted jó leszek így, hogy kiábránduljon belőlem Dávid?
- Édes kislányom. Ha beléd szeretett, teljesen mindegy mibe mész, és mit csinálsz magaddal, úgyis szeretni fog.
- Hát majd meglátjuk!
- Mivel már jól ismer, ennél fogva nem tudod őt becsapni. - mondta mosolyogva anyukája.
- Nem viselkedem úgy, mint egy gyerek! - próbáltam mentegetni magam. Én attól félek, ha nem sikerülne a kapcsolatom vele, akkor végleg elveszíteném őt, mert a barátságunknak is vége szakadna.
- Ebben teljesen igazad van lányom, ezt jól át kellene gondolnotok.
- Próbáltam neki mondani, hogy ne!.., de Ő, rám sem hederített, szerinte én leszek számára az igazi.
Csengettek, megjött Dávid. A lány nagy sóhajtás közben nyitott ajtót, úgy érezte mintha fogorvoshoz készült volna. A férfi csodálkozva vonta föl a szemöldökét mikor meglátta Irmát.
- Szia ! Ez volt a legjobb ruhád? - Dávidot sokkolta a látvány.
Dávid elmosolyodott, mire Irma majdnem ellágyult mikor meglátta milyen elegáns Dávid.
- Na menjetek! - , és kilökte az anyuka az ajtón Irmát, elköszönt tőlük.
- Hova szeretnél menni ilyen slamposan?
- Hé, nem vagyok slampos, csak lezser!
A lány azonnal lesütötte a tekintetét.
- Én arra gondoltam első igazi randin menjünk moziba, - mit szólsz hozzá?
- Nagyon jó gondolat, egyetértek veled. Arra gondolt Irma, addig sem kell sokat beszélgetni vele.
- És mit játszanak?
- Nem tudom, de nem számít.
Odaértek, és egy horrorfilm volt aznap. Irma széles mosollyal vetette bele magát a székbe, gondolta ennél szerencsésebb nem lehetett az első randevújuk, mert egy romantikus filmnél nehezebb lett volna megőrizni a lelkibékéjét.
Dávid ki nem állhatta ezt a fajta műfajt, de úgy gondolta kibírja Irma kedvéért, ha már idehozta őt.
- Igazi remekmű volt, - mondta Irma
Dávid vérbefagyott arca, leplezte hamis mosolyát a film után.
- Három randit gondoltam, és addig csók nem lehet közöttünk, - határozottan, szinte parancsolva állt meg a lány a fiú előtt, hogy elejét vegye a romantikának.
- Miért Irma, miért? Hiszen régóta ismerjük már egymást, tudod, hogy nem vagyok szélhámos!
- Attól még lehetnek igényeim, vagy nem?
- És az én igényeim hol vannak?! .., de legyen ahogy akarod.- egyezett bele Dávid.
Miután elbúcsúztak Dávid megjegyezte magának.....Romantikának hűlt helye sem volt. Ó, már alig várom, hogy találkozhassunk újra, csak ne lenne ilyen rideg Irma.


j4Beküldve: February 27, 2022
 

Oldalak száma: 1 2 3 4 5

Magyar fordts: PHP Studio - Warner

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts