Szerelem blogja

Vissza a főoldalra .

Oldal megjelenítése: 1/11. Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Név: Szerelem:
Név: Sohonyai Attila - Jó veled,

Beküldve: October 17, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Kapcsolat gyermek kölcsönhatás
Kapcsolat hatása a gyermek lelkivilágára

Manapság sok kapcsolat végződik válással. Akár házasságban, akár házasságon kívüli kapcsolatban született gyermekeknek ez komoly lelki válságot, lelki törést okoz. Kutatások kimutatták, hogy azok a gyermekek, akiknek a szüleik elválnak, sokkal nehezebben élik meg a mindennapjaikat. Sokkal érzékenyebbek, sokkal labilisabb az idegrendszerük, és kedvetlenebbek.
Miért lehet ez így?
Az összetartó erő egy családban sokkal magabiztosabbá teszi a gyermek lelkivilágát. Erősebbnek érzi a szülői hátteret, és tudja, hogy a két szülő mindig ott van mellette, és az összetartozás erőt ad neki.
Váláskor a gyermek lelkivilágában egy szakadás, hovatartozás hiánya lép fel.
Mivel mind a két szülőt egyformán szereti, ezért a sorozatos döntések következtében elbizonytalanodik, és felőrli a lelkivilágát a választási kényszer. Nem tud választani, hiszen mind a két szülőt egyformán szereti, csak a kényszer viszi rá arra a döntésre, hogy válasszon kinél maradjon.

A választás már nem könnyű a gyermek számára, és ezzel sérül a mentális világa. A csodák és az álmok szerte foszlanak számára. Jön a szomorú valóság, az a kényszer amit ő nem akart, mert addig boldog egy gyermek, amíg a szülei is boldogok.

Mi a megoldás, és hogyan védhetjük meg a gyermekek lelkivilágát?
Első és legfontosabb kérdés az, hogy olyannal kell gyermeket vállalni akivel legalább addig együtt tud maradni a pár, amíg a gyermek vagy gyermekek felnőnek.
Az együttmaradásnak csak addig van értelme amíg a döntések és együttlétek nem végződnek veszekedéssel. A veszekedések elkerülése a legfontosabb, és a megbeszélések sorozata alkotja a család összetartó erejét. Olyan nincs amit nem lehet megbeszélni, és ha bevonjuk a gyermeket minden egyes megbeszélésbe, akkor a gyermeknek erős egészséges lelkivilága lesz, mert érzi a család szellemi erejét, amitől sokkal boldogabbak lesznek a napjai, és nem alakulnak ki nála a mentális, lelki betegségek.

ww323

Beküldve: October 11, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Idézet
Szükségünk van a másik szívére, hogy otthont adjon a szívünknek!

ww321


Beküldve: October 4, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Markovics Tamás: Szerelmes

Beküldve: September 24, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Igaz szerelem keresése
Igaz szerelem keresése.....


Mindenütt akadnak zökkenők és csalódások, és mindnyájan hajlamosak vagyunk arra, hogy túl sokat reméljünk  párkapcsolatunkban. Ha az egyik úton nem sikerül eljutni a boldogsághoz, az emberi természet másikat keres....
Ha az első számításunk téves, csinálunk egy másodikat, vagy többet, de a lényeg, hogy bízz a holnapban. Valahol mindig találunk kárpótlást, valahol mindig vár rád valaki .....  

A könny a legrövidebb patak, mégis a leghosszabb utat járja be a lélektől az arcig. Törékeny lélekké tesz a szerelem Sírunk, amikor nem kéne, és nem sírunk, amikor kéne.

ww313
Sokkal több könny az, mi nem járja be az utat a lélektől az arcig. Belül őrzött könnyeink fullasztó tengerré változtatják a belsőnk, élhetetlen élettérré változtatva mindazt amit szerelemnek hiszünk. Arra tanítjuk gyermekeinket, hogy ne sírjanak, miközben minden egyes könnycsepp nem csak az arcot mossa tisztára, hanem a lelket is. Azt hisszük, hogy csak a gyengék sírnak, ezt tanították nekünk, sokat kell eltűrni, ha rossz kapcsolatban vagyunk. Arra tanítanánk az életünket: tűrni és tűrni, de az élet megtanít arra, hogy ez nem is igaz szerelem, csak áltatod magad. Néha tudni kell változtatni is, és nem eltűrni a végtelenségig ami bánt.  Az igaz szerelem gyengéd ölelése vigasztal, az egyetlen vigasz, a tiszta kapcsolat átható ereje. Ezt kell keresni!
A lélek feltöltő ereje rejlik a szerelmes szívekben. A lelki béke alapköve.
Az igazán erős sosem az lesz, akinek az arcán sosem látszik a fájdalom, aki mindig, mindennel elpalástolja. Annyi dolog, annyi rossz dolog elé is állít minket az élet.

ww313
Annyi mindent kell megélnünk, annyi mindent kell átélnünk, hogy rá fogunk jönni egy nagy igazságra. "Minden nap azért élünk, hogy minden nap meghaljunk kicsit, így adunk magunknak igazi okot, hogy éljünk, és haljunk." Közös erővel tudod legyőzni a sok megpróbáltatást, mert az igaz szerelem a  párkapcsolatoknak  az összetartó ereje.  Nem lehet mással helyettesíteni. A közösen legyőzött akadályok,  mindenképp boldognak lenni az eltöltött idő alatt.

Csalódtál, nem becsültek, elárultak, megcsaltak, elhagytak, magányos vagy. Lépj tovább! Menj tovább, és ne várj a semmire! Könnyedség jellemezze az érzéseidet. 

Mindannyiunk élete, mindannyiunk életének azon része, amit szeretnénk letudni, vagy akár el is felejteni, azon változtatni kell. Sikerülni fog, csak tudj újra hinni! Ha magányodban, vagy a téged szerető vállát áztatva könnyeid útján megszabadulsz a terhektől, akkor könnyebb lesz. A legtöbb embert a könnyeid sem érdeklik, ahogy a legtöbbet a mosolyod sem, miért is kéne azokkal törődnöd, akik nem törődnek veled? Egyet találj, azt, aki csak neked él!
Azok, akik valóban törődnek veled, azok meg fogják látni rajtad azt is, hogy épp könnyek nélkül sírnál, és azt fogják mondani, hogy itt a vállam felitatni, itt a kezem letörölni.

ww313
Minden egyes könnycsepp hordoz magában valami értékeset. Téged. A te részed, a te könnyed.

Ez pedig jól is van így... Azt viszont sosem szabad feledned, hogy sok ember ugyanúgy eszközként használja fel hamis könnyeit, mint álmosolyát. A hamis érzések elkerülése a cél, azt kell átgondolnod, hogy a csalódás a másikban hogyan keletkezett? Hiszen a múltban szerettétek egymást, erre még senki sem jött rá, (hogy akkor mi történik köztetek?).
A párkapcsolatok összessége nem mindig sikert sikerre halmoz és átható, de lehet tanulni a csalódásokból.


Erős akarsz lenni? Akkor mutasd meg, milyen tudsz gyengének lenni, mint magadnak, mint azoknak, akik igazán fontosak neked. Ne hidd, hogy értéked kevesebb lesz, akár férfi vagy, akár nő.

ww313
Pont több leszel, pont értékesebb, őszintébb, és sokkal, de sokkalta erősebb. Sose szégyelld a könnyeid, emberibb emberré tesznek.
Egy fontos dolgot azért tegyél meg, ha könnyeid elapadnak azon a vállon, akkor nézz a váll gazdájának a szemébe is. Minden egyes könnyed ott fog látszani, és ne feledd, egy nap azoknak a szemeknek a te válladra lesz szükségük. Hozd helyre ha lehet párkapcsolatod, de ha nem érzitek egymás jelenlétében jól magatokat, akkor lépjetek tovább, keresve az igaz szerelmet.

ww313
 
Beküldve: September 13, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Szerelmes idézet
ww310
Beküldve: September 7, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Angyali szeretet
Angyali szeretet

A  világában a pozitív gondolkodás az első lépés, hogy elkerüld a fájdalmas helyzeteket, lehet ez érzelmi, vagy gondolati fájdalom, ami aztán megbetegít téged, ha túl mélyen átérzed a negatív gondolatokat, akkor kapcsolatod is hanyatlani kezd. Őszintének  lenni a legfontosabb egy kapcsolatban, megbízni a másikban,  megbeszélni az elfojtott gondolatokat, mert mindig az elrejtett gondolatmenet következik,  és ezzel a kapcsolat már nem őszinte, titkokkal a teljesség elgyengült állapotot hoz létre. 

Az angyali szeretet a negatív érzelmeket nem ismeri, a bajban  odalép hozzád, és egy igaz, hű társként segít, hogy újra pozitív gondolatokkal teljenek napjaitok. A párkapcsolatban ezt angyali ölelésnek nevezik, mert óv, és véd mindentől szerelmed, ami fáj azt enyhíti a jelenléte.

Ha két ember összepasszol, fontos ugyan, ki honnan érkezik a kapcsolatba, mit hozott magával, mitől szabadulna, de lényegesebb, hogy merre tartanak együtt. Az angyali szeretetnek a legfontosabb tulajdonsága, hogy sok közös terv lesz a része a kapcsolatnak, amit csak együtt képzel el a szerelmespár. Nem ismer lehetetlent a szerelem, mert egyik a másikból nyert erővel halad a jövő útján.

ww308

  
Beküldve: August 30, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Rádtalál a szerelem

Beküldve: August 27, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Nemsokára talán látlak
Nemsokára újra látlak. Jaj, tán már soha fel nem virrad az a nap! Nemsokára hallom szavad, csókod iszom ajkadról, mely feledteti velem, mily szomorúság gyötört, hogy nem voltál mellettem!
Vagyok én anyja-vesztett bárány, vagyok én pillangó, nem találom egyetlen szál virágomat, melynek méze éltet.
Örökké csak nevedet hajtogatom, a hiányod szinte fáj, gyere hozzám gyorsan már!
És mikor megjöttél, megreszkettem, mint az alvó, kit meglep a hajnal.

ww305


Beküldve: August 19, 2020
 
Név: Szerelem:
Név: Létezik első látásra szerelem?
Létezik első látásra szerelem?


Első látásra szerelem, mindig a véletlenek összjátéka.Pont aznap kellett arra menni, hogy találkozhass a múzsáddal. Az érzékek, és pillantások találkozása. Az érzések  kölcsönhatása: Hogyan jön létre az első látásra szerelem összhangja? Amikor azt érzed, hogy megszerettél valakit, aki megmentett  a sötétségtől, a magánytól. 
Tudd azt, hogyha egyszer  eltűnik az életedből, akkor is örökre a szívembe vésted, és a hiánya hatalmas űrt hagy a szívedbe. Soha de soha nem felejted el, és ő is ugyanazt érzi. Hogy mit szeretnék? - Maradj. Aludjunk együtt, keljünk együtt. Azt, hogy légy velem a sötétben, hogy ölelj, hogy szeress engem, hogy segíts, amikor félek...Azt, hogy soha ne hazudj, mindig légy őszinte. Azt, hogy úgy szeress, ahogy mondod.....................Sokszor van, hogy mondjuk, majd.... Majd ha megtehetem, ha megteheted, ha ilyen vagy olyan leszel, ha ez vagy az lesz.... Majd akkor leszek boldog ha....Az első látásra szerelemnél ezek a kételyek megszűnnek, nincs tovább, de...ha... A boldogság most lehetséges csak ebben a pillanatban. Egy feltétele van a szeretet, amit magad, és mások iránt érzel. Nem tegnap, és nem is holnap. Az akadályok, elvárások, a majd, csak mind kifogás, eltávolít a jelenből. Kifogás, mert ha eljön az a bizonyos majd, kitalálsz újabbakat, hogy ne kelljen érezni a jelent. A szeretet képes lebontani a falakat, megszüntetni az akadályokat, és a jövőbe vágyakozást is egy erős érzést kelt benned a másik iránt. Gondold végig az érzéseid, a  nehézségek, aggodalmak  változnak,  vagy rögtön meg is szűnnek, amint megtaláltad ikerláng szerelmed.A szeretet állandó, és örök onnéttól fogva. Ha a körülményektől teszed függővé a szeretet, és a boldogságot, sosem kaphatod meg, mert mindig lesz majd..........Ha egyszer, csak egyszer megérzed és megérted, mi a szeretet és a boldogság, nem lesz több majd...csak most. Ne fájjon a szíved azért, ami elmúlt.. Ami fontos volt belőlük, az már benned van, az már te vagy. S ha ott maradsz a romok között, akkor ugyan hova épülhet mindaz, ami még előtted van? A rossz már a múlté, hiszen a jövőd már ott áll előtted, és az érzések nem hazudnak, ha többször becsapódtál, az érzelmek halványodnak, de bíznod kell az ösztönök összjátékában. Hinned kell az első látásra szerelem erejében. Olyan jó lenne egyszer arra ébredni, hogy minden megváltozott, a szerelem győzedelmeskedik a rossz felett. Ehhez Te kellesz és Ő, a szerelem, egy igaz szerelem!

ww302

 
Beküldve: August 9, 2020
 

Oldalak száma: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Magyar fordts: PHP Studio - Warner

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts